A bajorországi vonatbaleset egyik túlélője, Joe Adediran a BBC-ben beszélt az ütközés pillanatáról. Mobiltelefonjával rögzítette is, mi játszódott le a vonatban az ütközés után. A videót feltöltötte a YouTube-ra.
Fotó: Europress - Getty Images / Lennart Preiss
Joe Adediran azt mondta, hogy először arra gondolt, hogy egy vadállat került a vonat útjába, majd 2-3 másodperccel később hallott egy robbanást, de akkor még mindig nem tudta, mi történt.

Teljes sötétség volt. Adediran a mobiltelefonjával világított, hogy lásson valamit. Majd bekapcsolta annak kameráját és végigment a vonaton. A videóban látszódnak a ferde ülések, az elzáródott folyosó - írja a Bild.  A sötétben a fájdalomtól ordítottak az utasok, néhány ülésre vér tapadt, mindenki pórbált a másiknak segíteni, Adediran is próbálta a sérülteket nyugtatni. Ugyanakkor a videóban kétszer is említésre került, hogy nem működött a közlekedési lámpa.


Adediran így számolt be a látványról:

Azoknál az utasoknál, akik menetirányban ültek, minden tiszta vér volt, mert néhány ember a vagonon keresztül repült, néhányuknak a feje az üléshez, ablakhoz vagy karfához csapódott.

Adediran azt mondta, hogy amikor előrement, olyan 5-7 métert, csak akkor vette észre, hogy valójában mi történt: Szörnyű volt. Az út el volt záródva, nem tudtam tovább menni, mert a trafó az utasokra esett és az ablakok szilánkosra törtek. Néhányan pedig kirepültek az ablakon.

Azt is mondta, hogy az ajtók nem nyíltak ki és nem volt fény, mivel az áram is megszűnt. Aztán valaki erőszakkal kinyitott egy ajtót, majd a mentőcsapatok további ajtókat nyitottak ki,  miközben azt kiabálták, hogy: "karambol történt".

"Ebben a pillanatban fogtam fel, hogy valójában mi történt" - mondta Adediran.

A balesetet valószínűleg egy hibázó vasutas okozta, erről itt írtunk korábban. 10-en haltak meg.