Meghalt a férfi, aki ma hajnalban felgyújtotta magát Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné londoni rezidenciája, a Kensington Palota előtt.

A negyvenes éveiben járó férfira először a palotában állomásozó rendőrök találtak rá, és megpróbálták eloltani a testét tűzoltókészülékekkel. A mentősöket és a tűzoltókat hajnali három után nem sokkal hívták ki. A Scotland Yard szóvivője azt mondta, hogy már nem tudták megmenteni a férfit, akit 3 óra 42 perckor, körülbelül fél órás küzdelem után még a helyszínen halottnak nyilvánítottak.
fotó: Leon Neal / AFP
A szóvivő szerint nem gondolják, hogy terrortámadás történt volna, és a férfi valószínűleg egyedül cselekedett. Azt sem tartják valószínűnek, hogy valami ellen tiltakozott volna a tettével.   

A férfit még nem azonosította a rendőrség, de az Evening Standard úgy tudja, hogy korábban egy londoni kórházban kezelték, ahonnan azonban éjjel nyoma veszett. A kórház éjfél után hívta a rendőrséget, hogy bejelentse a férfi eltűnését, akinek aggódtak a mentális állapota miatt.

Az eset a palota kertjében, a narancsház közelében történt, amely azóta is kordonnal van lezárva a turisták elől. A helyszínelés idejére sátorral takarták el a férfi testét.
fotó: Leon Neal / AFP
A brit sajtó szerint Vilmos herceg és családja jelenleg norfolki otthonukban van. Vilmos testvérének, Harrynek is a Kensington palota a londoni lakhelye, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ő otthon volt-e - írja az Evening Standard.