Bár továbbra sem akar jóslatokba bocsátkozni, Sebastian Vettel nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Ferrari 2016-ban már megszorongathatja a Mercedest. Persze legszívesebben csapattársával, Kimi Räikkönennel harcolna a világbajnoki címért…
Fotó: Price / XPB Images
A vörösök tavaly három futamgyőzelemmel feledtették a 2014-es gyengélkedést, formajavulásuk révén pedig stabil második erővé váltak. Noha sokat fejlődtek, a Mercedesszel még nem bírták folyamatosan felvenni a versenyt, 2016-ban viszont a cég elnöke, Sergio Marchionne már komoly küzdelmet vár a két gyár között. Az elnök nem titkolja, nagy célokkal vág neki a szezonnak, a csapat német pilótája azonban sokkal óvatosabban válaszol, ha az esélyekről kérdezik.

Vettel ezúttal sem akart hangzatos kijelentéseket tenni, viszont csapata esélyeit sem szerette volna leírni. „Nem titok, hogy még nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, ahogyan az sem, hogy több területen is javítanunk kell még” – tette egyértelművé. „A tavalyi szezon megmutatta, hogy a helyes irányba haladunk” – folytatta, majd amikor a világbajnoki esélyekről kérdezték, egy humoros válasszal állt elő. „Ezt kérdezzék meg egy bukmékertől! Mindig nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni egy szezon előtt, de természetesen mindent meg fogunk tenni…”
Fotó: Batchelor / XPB Images
Hiába érkeznek jó hírek a 2016-os Ferrariról, és hiába tűnik roppant elszántnak a csapat, még mindig a Mercedes az első számú esélyes; a német csapatnak nem volt ellenfele az az előző két évben, mérnökei pedig szintén kemény munkával töltötték a telet. Az idei év tehát akár egy újabb fejezet is lehet Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatájában, Vettel azonban szíve szerint egy harmadik pilótával küzdene a végső győzelemért. „Remélem, Kimivel kell harcolnom, mert ez egyet jelentene azzal, hogy egy roppant erős autóval álltunk elő” – jelentette ki.

Az új Ferrariról pénteken, magyar idő szerint 14 órakor rántják le a leplet. A bemutatót az interneten is figyelemmel lehet követni, néhány szerencsés szurkoló pedig a megszokottnál aktívabban követheti figyelemmel az eseményeket (kérdezhetnek például a résztvevőktől), miután „jól teljesítettek” a Ferrari közösségi játékában. Az új gép először február 21-én gurul pályára az első tesztnek otthont adó barcelonai pályán egy filmes nap keretén belül.
Fotó: xpbimages.com