A Golden State Warriors csapata úton van afelé, hogy megdöntse a Chicago Bulls 72-10-es rekordját. A csapatot az a Stephen Curry vezeti, aki olyan formában játszik, amelyre még nem volt példa az NBA történelmében. Az OKC elleni meccsen dobott 12 hárompontosa rekord, ahogy az is, hogy sorozatban 129. meccsén szerez triplát. Utolsó, majdnem félpályás dobása a meccset is eldöntötte.
Fotó: Europress - J Pat Carter/Getty Images
Stephen Curryt a tavalyi év legjobb kosarasának választották, már a 2014/15-ös szezonban is vitathatatlanul ő volt a legjobb. A Warriors játékosa idén tovább tudott fejlődni, és nem csak a nézőket, de játékostársait is képes lenyűgözni hétről-hétre.

Tegnap este az Oklahoma City Thunder jól tartotta magát a címvédő ellen, a rendes játékidőben nem dőlt el a meccs, így 103-103 után hosszabbítás következett. A ráadásból mindössze néhány másodperc volt hátra, amikor a labda Stephen Curryhez került, aki egy elképesztő kosárral eldöntötte a meccset.

A meccset eldöntő kosár:


A mérkőzésen Curry 16-szor próbálkozott hárompontossal, ebből NBA-rekordot jelentő 12 be is ment. Ez azt jelenti, hogy Curry idén 288 triplát dobott már, ami szintén rekord, sőt ez volt a játékos 129. meccse sorozatban, ahol értékesített egy hárompontost. Utóbbi szintén csúcs.

A meccsen a játékos 46 pontot dobott, és miután 121-118-ra nyert a Golden State Warriors, a Twitteren több NBA-játékos is hitetlenkedve figyelte az eseményeket.

LeBron James például a következőket írta:

Curry, ezt abba kell hagynod! Elképesztő ez az ember! Soha hasonlót nem láttam még a sportág történetében.

A bleacherreport.com oldalon több bejegyzés is olvasható, többek közt Lilliard, Dirk Nowitzki és Dwayne Wade is döbbenten reagált.

A Golden State mérlege jelenleg 53-5, következő meccsüket kedden játsszák az Atlanta ellen.