Ismét lehet síelni a Bükkben, Bánkúton, az utóbbi napokban ugyanis annyi hó esett, hogy szombaton két felvonót beindítottak.
A Bánkút Síklub tájékoztatása szerint szombaton és vasárnap a bálványi sífelvonó, valamint a szánkópálya-felvonó működik, mindkét nap délután négy óráig. Bánkúton a hóréteg vastagsága eléri a 10 centimétert, a hőmérséklet nulla fok körüli – írja az MTI.

Ma reggelig egyébként sok, 2 és 12 milliméter eső esett az országban. Továbbra is felhős lesz az ég, többfelé eshet eső délután a Dunától keletre, éjszaka az ország déli részén. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és 3 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Holnap hajnalban északkeleten ködre lehet számítani. A déli szél megélénkül a Kisalföldön és a Dél-Alföldön, erős széllökés is lehet. Délelőtt a Tiszántúlon, délután az Észak-Dunántúlon lehet többfelé eső. A déli területeken átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 9 és 14 fok között, az Északi-középhegység környezetében 4 és 9 fok között várható.

Jövő héten többnyire felhős, borult lesz az ég, a felhőzet csak átmenetileg szakadozhat fel. Többször is eshet az eső többfelé, az ország 90 százalékán napi legalább 5 mm eső is eshet.