A spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában Atlético Madrid-Eibar mérkőzést rendeztek. A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben négy gól is született, a meccset végül a madridi csapat nyerte 3-1-re. Fernando Torres megszerezte 100. gólját az Atlético játékosaként.
Fotó: Europress - Denis Doyle/Getty Images
Az Atlético Madrid legyőzte az Eibart a spanyol bajnokság 21. fordulójában. Az első félidőben nem született gól, sőt a kaput sem találták el a csapatok. Egy Granada-Villareal meccset követően ez volt a spanyol bajnokság idei második összecsapása, ahol nem találták el az első félidőben a kaput. A második 45. percben már több dolog is történt.

Kisebb meglepetésre az Eiber szerezte meg a vezetést, egy védelmi hibát kihasználva Keko lőtt gólt a 46. percben.

Az Eibar nem sokáig örülhetett a vezetésnek, az Atlético egy fejessel egyenlíteni tudott tíz perccel később.


Saul Niguez, az első gólnál hibázó madridi védő később jóvá tette hibáját, az ő góljával a 63. percben már 2-1-re vezetett az Atlético.


Érdekesség, hogy ezen a meccsen két gólt is fejelt a hazai csapat, míg az előző 20 meccsen összesen háromszor szereztek így gólt.

A meccset a hosszabbítás első percében Fernando Torres döntötte el, aki egy beadásra érkezett jó ütemben.


Ez volt Fernando Torres 100. gólja az Atlético színeiben, ha minden versenykiírást figyelembe veszünk.


A 3-1-es győzelemnek köszönhetően az Atlético Madrid továbbra is második helyen áll a spanyol bajnokságban, jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint az első helyen álló Barcelonának. A Barcelona két mérkőzéssel kevesebbet játszott, holnap délben a Levante ellen lépnek pályára.

Az Atlético győzelmével az is eldőlt, hogy a Real Madrid a fordulót követően is a harmadik lesz, függetlenül a Granada elleni meccs végeredményétől.