Most kapta meg először magyar film a független Oscarként emlegetett Independent Spirit díjat, amit hagyományosan az Oscar előtti napon osztanak ki. A Saul fia szombaton nyert a legjobb külföldi film kategóriában.
A Saul fia mellett a jelöltek között ott volt két olyan film is, amelyeket szintén jelölték idén a legjobb idegennyelvű film Oscarjára: a Mustang és a Kígyó ölelése. Többek között ezekkel a filmekkel fog versenyezni a Saul fia a - magyar idő szerint - hétfő hajnalban. Az Independent Spirit legjobb külföldi film díjára idén még a Csajkor című francia és az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című svéd filmet jelölték.

A hagyományosan az Oscar-díjkiosztó előtt - helyi idő szerint - szombaton - kiosztott Independent Spirit Award független filmes díjakat idén 31. alkalommal adták át Los Angelesben. Utoljára Szabó István Hanussenjét jelölték erre a díjra még 1990-ben. Idén a legjobb filmnek járó díjat egyébként a Spotlight - Egy nyomozás részletei című amerikai dráma alkotói vehették át - írja az MTI.