Az év legrosszabb filmje kategóriájában idén A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes megosztva kapott Arany Málnát.
Idén 36. alkalommal adták át az Arany Málna-díjakat, hagyományosan az Oscar-gála előestéjén. Ezeket az amerikai filmipar legrosszabb teljesítményei miatt ítélik oda filmeknek, alkotóiknak és színészeknek. Körülbelül az Oscar-díj ellentéteként lehet értelmezni, amit szándékosan az Oscar-gála előestéjén osztanak ki. 

Idén az E. L. James könyve alapján készült erotikus filmadaptáció, A szürke ötven árnyalata 5 kategóriában is nyert Arany Málnát. Ennek ellenére a film világszerte 571 millió dolláros bevételt jelentett a Universal Pictures filmstúdiónak. A legrosszabb film díja mellett forgatókönyve, női és férfi főszereplője, valamint kettejük közös teljesítménye miatt kapott Arany Málnát. Ennek megfelelően a legrosszabb színésznő díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta.

A Fantasztikus négyes, amellett, hogy megosztva a legrosszabb film lett, még két Arany Málnát kapott. Ez lett a legrosszabb filmes feldolgozás és Josh Trank miatt pedig a legrosszabb rendezés díját is megkapta a film.

A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Creed című Rocky-filmben Rocky Balboa megformálásáért Oscar-díjra is jelölt Sylvester Stallone egyúttal Arany Málna-díjat is kapott a legrosszabb visszatérő kategóriában.

Az Arany Málna-díjakat 1980. óta adományozzák. A díjakról 47 amerikai államban és 21 más országban élő 900 szavazó dönt - írja az MTI.