Eltévedt egy budapesti kiránduló pár Gyula mellett az erdőben. Miután egyikük a rendőrség segítségét kérte, az egyenruhások erdészekkel, vadászokkal indultak a keresésükre és épségben meg is találták őket.
A férfi és a nő Városerdőről túrázni indultak, majd letértek az erdei ösvényről, több órát gyalogoltak, de nem találtak vissza az autójukhoz. Miután egyikük a segélyhívón segítséget kért, a gyulai rendőrök azonnal keresni kezdték őket. Tekintettel arra, hogy a kirándulók hosszú ideje az erdős részen voltak, a rendőröknek nagy területet kellett átvizsgálniuk. A rendőrautók hangjelzéseit váltva kapcsolták be és telefonon kérdezték a túrázókat, hallják-e a szirénát. Ebből próbáltak következtetni arra, hogy közelebb kerültek-e a bajba jutott emberekhez.

Közben a rendőrök az erdészek, illetve a helyet jól ismerő vadászok segítségét is kérték, velük sikerült megtalálniuk a budapesti nőt és barátját. Egyikük sem sérült meg, orvosi ellátást nem kértek, így a rendőrök visszavitték őket az Erdészeti Erdei Iskola mellett parkoló kocsijukhoz - írta a police.hu.