Január végén Tanzániában orvvadászok lőttek le egy brit helikopterpilótát. A férfi egy orvvadászok elleni hadműveletben segített, amikor meghalt. Eddig öt embert fogtak el a lövöldözés miatt.
A 37 éves Roger Gower egy orvvadászat-ellenes hadműveletben segített a tanzániai hatóságoknak, amikor lelőtték. A Serengeti Nemzeti Park szélén lévő Masma rezervátum felett repült, amikor AK-47-es gépkarabéllyal rálőttek. A pilóta halálosan megsérült, gépe pedig lezuhant. Társa, egy dél-afrikai szafarivezető azonban sikeresen kimenekült a helikopterből, és csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség két nap múlva 3 gyanúsítottat fogott el, és hajtóvadászatot indított a bűntársak után.

A texasi központú Friedkin Conservation Fund vadvédelmi szervezet szombaton bejelentette, hogy az ügyben még több embert fognak letartóztatni.

A nyomozás során három meggyilkolt elefánttetemet is találtak. Tanzánia nagymértékben függ a szafariturizmustól, de 2009 óta jelentősen csökkent az elefántok száma az országban. Akkor 110 ezer elefánt élt Tanzániában, 2014-ben viszont már csak 43 ezer – írja az MTI.