Egy damaszkuszi lakóövezet rendőrklubjának parkolójában robbantotta fel magát és autóját egy öngyilkos merénylő. A támadásban legalább nyolcan meghaltak és húszan megsebesültek.
A szíriai belügyminisztérium szerint a merénylő eredetileg be akart menni a szigorúan ellenőrzött épületbe, de a biztonságiak feltartóztatták. Egy helyi jogvédő szervezet arról számolt be, hogy nyolcan haltak meg a merényletben és legalább húsz ember meg is sebesült.

A támadást Damaszkusz Maszaken Barza negyedében követték el, ahol főleg középosztálybeliek élnek. A negyedben több kormányépület is van.

Az ENSZ kedden arra figyelmeztetett, hogy 300 ezer ember kerülhet az éhhalál küszöbére, ha a szíriai kormányerők teljes ostromgyűrűbe zárják az észak-szíriai Aleppó lázadók által ellenőrzött részeit, és nem engedik célba érni a segélyszállítmányokat. A helyi tanácsok becslései szerint azonban 100-150 ezer ember kelhet útra, mielőtt elvágják a menekülési útvonalat. A menekülők közül több tízezren indulhatnak el a török határ felé.

A szíriai kormányerők kedden elkezdtek előrenyomulni az évek óta megosztott Aleppó körül. A katonákat az orosz légierő, valamint iráni és libanoni harcosok is segítik. A város elleni támadás fordulópontja lehet az öt éve tartó polgárháborúnak. Egyes becslések szerint a szíriai háborúban eddig 250 ezer ember halt meg és 11 millióan váltak földönfutóvá – írja az MTI.