Hatalmas volt a csalódás a rajongók körében, amikor kiderült, hogy a legújabb Harry Potter-történet nem könyvként, hanem színdarabként fog megjelenni. A Harry Potter és az elátkozott gyermek azt meséli majd el, hogy mi történt a szereplőkkel 19 évvel Voldemort legyőzése után. Most azonban mindenki örülhet: a színdarab forgatókönyve ugyanis a könyvesboltokban is elérhető lesz.
Fotó: Facebook / Harry Potter and the Cursed Child
Már 8 év telt el a legutolsó Harry-Potter regény megjelenése óta. J. K. Rowling azonban úgy döntött, 2016-ban folytatja a varázslófiú történetét, épp csak színpadra cseréli a platformot hozzá. Ez azonban nem mindenki tetszését nyerte el, mivel így azok a rajongók, akik nem tudtak jegyet szerezni valamelyik előadásra, vagy képtelenek eljutni Londonba, teljesen lemaradtak volna folytatásról.

Most azonban kiderült, hogy a színdarab elérhetőbb formában is megjelenik. A könyv megjelenési dátuma a Telegraph szerint kifejezetten jelképes: a rajongók július 31-én, azaz Harry Potter születésnapján csaphatnak le először a legújabb Potter-sztorira.

Harry Potter fia is lényeges szereplő lesz

A könyv nem regény lesz, hiába reménykedtek ebben sokan. Viszont segíthet azoknak, akiknek nincs jegyük a kétrészes színházi előadásra, amelyre szinte pillanatok alatt elfogytak az üres helyek. A darabot július 30-tól játsszák majd. A forgatókönyvet a kétszeres BAFTA-díjas Jack Thorne írta Rowlinggal együttműködve, a rendező a Tony és Oliver-díjas John Tiffany lesz.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek 19 évvel a hetedik könyv cselekménye után játszódik. A Harry Potter és a halál ereklyéiben Harry és a barátai, Ron és Hermione, megmentették Roxfortot és az egész varázslóvilágot a rettegett sötét mágustól, Voldemorttól.

A leírás alapján a színdarabban Harry háromgyerekes családapaként és a Mágiaügyi Minisztérium dolgozójaként fog feltűnni, és nagyon fontos szerepet kap majd a legkisebb fia, az egykori Roxfort igazgatóról elnevezett Albus is. Apának és fiának a sötét váratlan helyről előbukkanó erejével kell majd megküzdeniük.

Igaznak bizonyultak a pletykák

A várva várt jó hír azután érkezett meg, hogy a Harry Potter-rajongók körében terjedni kezdtek a pletykák egy új publikáció előkészületi munkálatairól. Január végén a The Rowling Library rajongóoldal azt írta, hogy „legalább két kiadó küzd a forgatókönyv kiadási jogáért.”

A sikeres kiadó végül a The Little, Brown Book Group lett. Az ügyvezető igazgató, David Shelley azt nyilatkozta, hogy nagyon izgatottak, amiért kiadhatják Harry Potter és az elátkozott gyermeket. Különösen mivel Rowling és csapata rengeteg kérést kapott azoktól a rajongóktól, akik nem tudnak elmenni Londonba az előadásra, de szeretnék könyvformában olvasni a darabot.

Rowling a Twitteren retweetelte a kiadó bejelentését, de a saját profilján még nem osztott meg semmit az új könyvről - írja a Telegraph.