A nyomozás első eredményei alapján valószínű, hogy egy hibázó vasutas okozta a a bajorországi vonatbalesetet. Ám ezt eddig sem a rendőrség, sem az államügyészség nem erősítette meg.
Fotó: Europress - Sven Hoppe/dpa/AFP 
A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy ma reggelre megtalálták a két eltűnt utast is, illetve, hogy a halottak száma nem emelkedett. A baleset helyszínén megkezdték a roncsok elszállítását egy speciális daru segítségével. Ez valószínűleg még legalább két napig fog tartani.

Az, hogy hogy történhetett a baleset, még nem teljesen világos. A német hírügynökség ahhoz az információhoz jutott, hogy valószínűleg emberi hiba történhetett. Mégpedig az, hogy az egyik dolgozó kikapcsolta az automatikus biztonsági rendszert, azért, hogy egy elkésett motorkocsi át tudjon haladni. Emiatt rohant egymásba frontálisan a két vonat. A rendőrség ezt még nem erősítette meg, a nyomozás továbbra is tart.

Az államügyészség csak annyit mondott a nyomozás állásáról, hogy: „a pontos okot egyelőre még nem tudjuk megmondani, a nyomozás még csak az elején tart.”

A német hírügynökség ugyanakkor arról számolt be, hogy szerda reggel megbízható forrásból ismét elismerték, hogy emberi hiba okozta a balesetet. Az információról viszont az államügyészség nem mond semmit -  írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.