Charlie Chaplin születésének 127. évfordulóján, Április 16-án avatják fel a Chaplin's World múzeumot Corsier-sur-Vevey-ben, a Genfi-tó partján.
A múzeumot a művész egykori otthonában alakították ki. A villában az Egyesült Államokból elüldözött Charlie Chaplin 1952-től haláláig, 1977-ig élt negyedik feleségével, Oonával és nyolc gyermekükkel. Chaplint és feleségét a villa közelében temették el.

Chaplin villája évek óta üresen állt. Az épületet most felújították és eredeti bútorokkal, Chaplin fotóival és képeivel rendezték be. A Genfi-tóra néző villa hatalmas parkjában modern kiállítást rendeznek.

Elsősorban Chaplin magánéletét mutatják be. A kiállítás része egy hollywoodi stúdió mása is, amely bevezeti a látogatókat Chaplin filmes életművébe.

A múzeumot egy Európában már több szabadidőparkot is működtető francia cég valósította meg. 10 millió frankot (2,6 milliárd forint) költöttek színpadi kulisszákra és viaszfigurákra.

Yves Durand, a múzeum megalapításának kezdeményezője korábban elmondta, hogy több mint tizennégy évnyi tervezés után indult el a munka. A múzeum kialakítását az építési engedélyekkel adódott gondok és a szomszédok panaszai nehezítették.

A szervezők évente 250-300 ezer látogatóra számítanak a múzeumban – írja az MTI.