A Manchester United felvette a kapcsolatot José Mourinho képviselőivel a BBC értesülései szerint. A Marca már azt is tudja, hogy mikor lesz hivatalosan a csapat edzője a Chelsea korábbi menedzsere.
Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images
Az 53 éves Mourinhót decemberben rúgták ki, azóta nincs csapata, állítólag azért, mert mindenféleképpen a Manchester Unitedhez akar szerződni. Akkor megvolt a realitása annak, hogy Van Gaalt is kirúgják hamarosan, de ez a mai napig nem történt meg, Mourinho állítólag egy hatoldalas levelet is írt azóta a Unitednek, amiben kifejtette, hogy miért lenne ő a legjobb edző a klubnak a jövőben.

Most viszont megindult a tárgyalás, bár ezt a United nem erősítette meg, és a BBC szerint még nem is egyeztek meg egymással. Van Gaalt a szezon végén valószínűleg elküldik (bár a szerződése még egy évig érvényes lenne), ekkor lesz lehetőség Mourinho kinevezésére. A spanyol Marca azt írja, ha Van Gaalt még szezon közben rúgják ki, akkor nyárig Ryan Giggs lenne az ideiglenes edző, Mourinho pedig július elsején kezdhetné el a munkát az új csapatánál.

Nem véletlenül gyorsultak fel most az események, a Manchester City a héten jelentette be, hogy Manuel Pellegrini helyére Pep Guardiola érkezik nyáron, a United pedig szeretne válaszolni a városi riválisnak egy hasonlóan nagy hírű menedzser megszerzésével. Ez külön érdekesség lenne, hiszen Mourinho és Guardiola 2010 és 2013 között már sokszor meccselt egymás ellen a spanyol bajnokságban – a Real Madrid és a Barcelona edzőjeként. Mourinho egyébként pár éve azt nyilatkozta, ha lehet választani a Manchester United és a Chelsea között, akkor az utóbbit választaná.