Néhány amerikai bank szeretné mihamarabb bevezetni a mobiltelefonnal történő készpénzfelvétel lehetőségét egyes ATM-eknél. Először még a dolgozókkal teszteltetik a rendszert.
Mobilunkat immár az ATM-nél is lehetne használni (Forrás: Pexels)
Több amerikai bank is komolyan tervezgeti, hogy ügyfeleik akár mobiltelefonjukkal is vehetnének majd fel készpénzt az egyes ATM-ekből. Így akár teljesen el is lehetne hagyni a plasztikkártyák használatát.
Először a JP Morgan tette közzé, hogy ilyen jellegű terveik vannak, majd ezután egyik fő riválisuk, a Bank of America is bejelentette, hogy kártya nélküli automatákat vezetnének be.

Egyelőre még minden a kezdeti fázisban van, és még csak tesztelgetik a rendszert. A Bank of America például a saját dolgozóinak teszi lehetővé most még ezt az új funkciót, így várják a felhasználói tapasztalatokat. Az egyes bankok ügyfeleinek tehát még várni kell minderre, leghamarabb ugyanis nyáron próbálhatják majd ki a kártya nélküli automatás készpénzfelvételt.

Ezek az újfejlesztésű ATM-ek, pontosan ugyanúgy fognak működni, mint amikor a kasszánál fizetünk mobiltelefonunkkal. Ebből tehát az következik, hogy itt is működni fognak azok a kártyák is, amelyeket csak oda kell érintetünk vásárláskor.

A pénzintézetek azért is látták elérkezettnek az idejét az ilyen jellegű fejlesztésekhez, mert adataikból az derül ki, hogy egyre több ügyfél bankol a mobilján keresztül. Ez pedig egy újabb lehetőség a számukra. Mindazonáltal a telefonok bankkártyaként való használata még egyáltalán nem olyan népszerű. Ez köszönhető többek között annak, hogy sokan félnek a megfelelően biztonságos fizetés hiányától.