A bécsi bűnügyi nyomozók már a helyszínen megállapították, hogy gyilkosság történt. A 25 éves, amerikai Lauren M. az osztrák főváros negyedik kerületében élt, a rendőrök a lakásában az ágyon találták meg a holttestét. A feltételezett elkövető, a 24 éves, gambiai Abdou I. előzetes letartóztatásban várja a sorsát.
Okos, sármos, együttérző férfinek látszott a tanúk vallomása szerint, majd kioltott egy emberéletet. Lauren M. befogadta a gambiai migránst egyszobás lakásába, mivel a férfi talpa alatt forró lett a talaj az erdbergi menekültotthonban. A hatóságok a kitoloncolása mellett döntöttek, az elől bújt el.

Lauren a jóságáért és segítőkészségéért az életével fizetett. A coloradói lányt megfojtották. A 25 éves naiv lány arccal lefelé feküdt az ágyon, saját vérébe fagyva, csak a fejét takarta egy pulóver, a nadrágját lerángatták róla. A rendőrség a DNS-minta alapján azonosította az elkövetőt és nemzetközi körözést adott ki ellene.

Abdou I. nem ismeretlen a hatóságok előtt, igen hosszú bűnlajstrommal rendelkezik. Németországban kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszakkal vádolták, de 2014-ben sikerült kicsúsznia a rendőrök kezéből. Ezúttal a mobiltelefonja buktatta le. A nyomozók két héttel a gyilkosság után találtak rá Svájcban, ahol menedékkérők között húzódott meg a berni kanton egyik befogadótáborában. Csütörtökön tartóztatták le, hogy feleljen Lauren M. haláláért  – írja Kronen Zeitung.