Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged spanyol vezetőedzője szerint sokat árthat a magyar kézilabdának, ha az MKSZ légióskorlátozást vezet be a férfi és a női bajnokságban. A tréner úgy véli, hazánkban jelenleg nagyon kevés olyan magyar játékos van, akire egy élcsapat építhet.
Kemény kritikát fogalmazott meg a spanyol férfi kézilabda-válogatottal világbajnoki címet nyert tréner. A szakember szerit ha a magyar szövetség korlátozza a szerződtethető légiósok létszámát, a magyar kézilabda tovább hanyatlik, a klubcsapatok pedig elvesztik meghatározó pozíciójukat a nemzetközi kupákban.

„Ha légióskorlátozást vezetnek be, akkor esik a színvonal, a nemzetközi porondon pedig nem lesz beleszólása a magyar csapatoknak, nem tudunk majd a külföldi csapatokkal versenyezni” – mondta a tréner a szegedi klub honlapján olvasható interjúban. Az edző szerint Szegeden a játékosok szerződtetésénél mindig az a célkitűzés, hogy lehetőség szerint magyar kézilabdázót  igazoljon a klub, de nagyon kevés az olyan képességű fiatal, aki nemzetközi szinten is képes kiemelkedőt nyújtani.

Mint ismert a női és a férfi kézilabda-válogatott sem lesz ott az olimpián, amire a bojkottált 1984-es Los Angeles-i játékokat leszámítva még nem volt példa az olimpiai kézilabdatornák történetében. Ám a megoldást nem biztos, hogy a magyar bajnokságban szereplő légiósok létszámának csökkentésében kell keresni, hanem talán mélyebben: utánpótlás, és szakember-képzésben is lehetnek elmaradások.