A helyszín tanulmányozására kirendelt szakértők szerint kétséges, hogy a Tamilnáduban meghalt sofőr valóban egy lezuhanó meteor áldozata volt, hiába állította ezt korábban az állam főminisztere.
Múlt szombaton egy égből érkező tárgy agyoncsapott egy buszsofőrként dolgozó 40 éves férfit egy indiai magánegyetem udvarán. Mindenki azonnal meteorra kezdett gyanakodni, miután kiderült, hogy nem találják robbanóanyag nyomait a becsapódás környékén. Azonban más magyarázatok is megjelentek: volt, aki egy repülőről kieső fagyott hulladéktömbre gyanakodott. A meteor-teória leginkább akkor terjedt el, amikor a tartomány főminisztere, Dzsajalalitha Dzsajaram ennek tulajdonította a furcsa halálesetet.

A buszsofőr családja 100 ezer rúpiát kapott az állam vezetésétől. A minisztert a Reuters szerint szinte kultikus módon imádják, a képe a pártja politikusainak irodáiban kiemelt helyen lóg, így fejezve ki a megkérdőjelezhetetlen hűségüket. Így a miniszter kijelentése óta az tisztviselők vonakodnak az esetről beszélni a nyilvánosság előtt.

A tudósok szerint azonban a körülmények nem meteorról árulkodnak. A viszonylag kicsi kráter, a becsapódás előtti hangrobbanás hiánya, valamint a környéken talált kék és zöld kőzetdarabok teljesen másra utalnak. Az indiai űrügynökség vezető tudósa azt mondta a Reutersnek, hogy nagyon valószínűtlen, hogy valóban meteor zúzta halálra a férfit, de többet csak a kémiai vizsgálat után fognak tudni.

A halál helyszínére ugyanis kedden egy csapat tudós érkezett az Indiai Asztrofizikai Intézettől. A szakértők tanulmányozni fogják a két méter széles krátert és kőzetmintákat gyűjtenek majd.  Az egyik asztronómia professzor, G.C. Anupama szerint a vizsgálat főleg a törmelékek kémiai összetételére fókuszál majd, ugyanis a meteor-elméletet leginkább a magas vastartalom igazolná. Egy másik tudós, C.B. Devgun, aki már 20 éve meteorokkal foglalkozik, mindenesetre azt nyilatkozta, hogy a kövek színe és egyes részecskék hiánya miatt teljesen kizárható, hogy meteorbecsapódásról lenne szó. Ekkor ugyanis a törmeléknek nem zöldesnek, hanem sötétsárgának vagy szénfeketének kéne lennie, és a felszínén olvadást kellene látni.