Februárban nem léphet pályára Roger Federer, mert Svájcban megműtötték a térdét. A svájci teniszezőnek várhatóan két tornát kell kihagynia. A korábbi világelső a Djokovics elleni meccs után egy nappal sérült meg, egy szalag szakadt el a térdében.
Fotó: Europress - Michael Dodge/Getty Images
Roger Federer jelenleg 34 éves, pályafutása alatt elkerülték a nagyobb sérülések, ennek köszönhetően régóta a világélmezőnyéhez tartozik. A játékos Svájcban esett át artroszkópos beavatkozáson, miután megsérült a térde. A sérülést a Djokovics ellen Australian Open elődöntő másnapján szenvedte el Federer.

Sajnálatos ez az esemény, ezzel együtt örülök, hogy mindeddig csaknem sérülésmentes voltam karrierem során - mondta Federer.

Federernek a sérülés miatt két tornát biztosan ki kell hagynia, februárban Rotterdamban és Dubaiban lépett volna pályára. A svájci teniszező Dubaiban címvédőként lépett volna pályára, de Rotterdamban is nyert már korábban kétszer.

Orvosaim biztosítottak arról, hogy a műtét jól sikerült, és megfelelő rehabilitációval hamarosan újra pályára léphetek - mondta Federer.

A svájci teniszező jelenleg a világranglista harmadik helyén áll, dobogós helye nincs veszélyben, inkább a második helyért folytatott harcban kerülhet hátrányba Andy Murrayvel szemben.