Lionel Messit, a Barcelona csatárát választotta a spanyol labdarúgó szövetség január hónap legjobbjának, aki hat mérkőzésen hat gólt szerzett.
A Barcelona csatárát választotta a spanyol labdarúgó szövetség január hónap legjobbjának. Az argentin támadó hat mérkőzésen hat gólt szerzett. A díj odaítélése nem meglepő, az azonban annál inkább, hogy megalapítása óta először lett Messi a nyertes. Sokáig egyetlen Barcelona-játékos sem kapta meg az elismerést.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban a 2013/14-es idényben vezették be „A hónap játékosa” díjat. 21 hónap kellett ahhoz, hogy egy Barcelona-játékos megnyerje az elismerést, 2015 novemberében Neymart választották a legjobbnak. A legtöbbet díjazott csapat az Atlético Madrid, eddig hat alkalommal választották tőlük a legjobbat.

Úgy tűnik, hogy a Barcelona mellőzése megszűnt a díjnál, 2016 januárjának legjobbja Lionel Messi lett, amire még nem volt példa, hiába ötszörös aranylabdás.

A 28 éves csatár mesterhármast szerzett a Granada ellen, de lőtt gólt a Bilbao, a Málaga és az Atlético Madrid ellen is.