Tüntetést tört ki szombat este Salt Lake City-ben egy hajléktalanszálló közelében. A kiérkező rendőrök próbálták megfékezni a tomboló, skandáló tömeget - egyikük rálőtt egy tinédzserfiúra, akinél volt egy seprűnyél, és éppen verekedett.
Selam Mohammad elmondta, hogy barátja még csak 16 éves. Volt nála egy darab seprűnyél, és éppen egy másik tüntetővel verekedett, mikor kiérkeztek a rendőrök. A fiút a mellkasán és a gyomrán lőtték meg – írja az Independent.

„A rendőrök azt kiáltották egyszer neki, hogy tegye le, ami a kezében van, és azonnal lőni kezdtek, mikor megfordult” – mondta Mohammad.

A hatóságok még nem nyilatkoztak a meglőtt tinédzser állapotáról, sem a lövés körülményeiről. Greg Wilking detektív annyit elismert, hogy történtek lövések, de azt nem mondta meg, hogy ki lőtt és hányszor. Később az is kiderült, hogy két rendőr is érintett volt az ügyben.

A lövés után perceken belül megváltozott a demonstráció iránya: a tömeg már a rendőrök ellen tüntetett, köveket és más tárgyakat dobtak az őket megfékezni próbáló rendőrökre. A rendőrök a közelben járó kombínó forgalmát ideiglenesen leállították, a tüntetés területét kordonnal zárták el, több embert pedig őrizetbe vettek.

A rendőrkapitányság kivizsgálja a lövöldözés körülményeit, többek között a rendőrök testkameráinak felvételeit is átnézik.