Lázár János szerint az ország biztonságához a honvédség és a rendőrség összefogása kell, hogy megvédjük a kerítést..
Az ország biztonságához a honvédség és a rendőrség összefogása kell, a Fidesz elnöksége pénteken dolgozza ki, hogy ellenzéki támogatás híján milyen megoldást keres majd erre - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lezárták a csokkal kapcsolatos intézkedéseket

A kormány a bürokráciacsökkentés jegyében két egyszerű és átlátható rendeletben foglalta össze a legfontosabbakat a csokról, ezek a dokumentumok már olvashatók a Magyar Közlönyben – jelentette be Lázár János a kormányszóvivői tájékoztatón. A miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt is, a kormány döntött arról: 2016-ban a tejtermelők kiemelt támogatásban részesülnek, négysávosítják az M0-ást Abonyig, és áttekintette a Kehi-jelentést is – közölte a kancelláriaminiszter. 

Fokozódik a nyomás Magyarországon

Az elmúlt napok eseményei azt mutatják, fokozódik a nyomás Magyarországon – jelentette ki Lázár János. Emlékeztetett: az EU arra készül, hogy Törökországból illegális bevándorlókat fogad be, akiket önkényesen, akár jogi kényszerrel is szétosztana a tagországok közt. Magyarország ezért komoly küzdelemre készül. Az országnak arra is fel kell készülnie – tette hozzá -, hogy a kerítést meg is kell majd védenünk, és a helyzet akár a következő évtizedben sem enyhül majd. Tavasszal megerősödik a migránsnyomás, ezért a kormány arra készül, hogy a magyar román határon is kerítést épít majd. 

A honvédség és a rendőrség összefogása kell

A szomszédos országokkal folyamatosa a konzultáció, de a kilátások nem jók, hiszen a törökök azzal fenyegetőznek, átengedik a migránsokat - emlékeztetett a Lázár János. A kormány értékelése szerint 2016 nehéz év lesz, folyamatos nyomás alatt állunk, ezért lenn szükség a parlamenti pártok összefogására, mert a biztonsághoz a honvédség és a rendőrség összefogása kell. A Fidesz elnöksége holnap dolgozza ki, ellenzéki támogatás híján, milyen megoldást keres majd erre. 

Forrás: MTI