Halász János a Fidesz-frakció szóvivője arra kérte fel Ózd jobbikos polgármesterét, hogy tisztázza korrupciós ügyeit.
Ózd jobbikos polgármestere "korrupciós ügyének" tisztázására szólította fel az ellenzéki pártot csütörtökön Lillafüreden, a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport ülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatón. A fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak "korrupciógyanús fekete lyukak" – így reagált Janiczak Dávid.

Halász János közölte: a Jobbik újabb ügyben bizonyítja, hogy korrupt és totálisan hiteltelen.

Azt mondta, hogy Ózd jobbikos polgármestere - Janiczak Dávid - öt helyről vesz fel pénzt.

"Ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is" - fogalmazott.

A szóvivő szerint a Kovács Béla-ügy után újabb bizonyíték van arra, hogy "a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel".

A sajtótájékoztatón Riz Gábor, Ózd fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: az ózdi polgármester öt helyről összesen csaknem egymillió forint fizetést vesz fel, "abban a városban, ahol az átlagkereset nem éri el az országos átlagot".

Ebből az egymillióból 621 ezer forint a polgármesteri illetménye, 90 ezer forint a költségtérítés, 124 ezer forintot kap a megyei közgyűlési tagságáért, 100 ezret a közbeszerzési bizottsági tagságáért, 40 ezer forintot pedig egy felügyelőbizottsági elnöki tisztségéért - részletezte.

"Ez az összeg, ez a bér nem illeti meg őt, nem arányos a munkavégzés ezzel a bérrel" - fogalmazott Riz Gábor, aki felháborítónak tartja ezt a keresetet.

A fideszes vagyonnyilatkozatokban vannak "korrupciógyanús fekete lyukak" – reagált Janiczak

Ózd jobbikos polgármestere ezt csütörtökön arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: a jobbikos politikus öt helyről vesz fel pénzt, s "ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is".

Az ellenzéki politikus visszautasította, hogy öt helyről kap tiszteletdíjat, felsorolása szerint Ózd polgármestereként, megyei közgyűlési küldöttként és az ózdi média felügyelőbizottsági tisztségéért kap fizetést, s ennek törvényességét mind a jegyző, mind a megyei kormányhivatal megerősítette.

"A szánalmas fideszes hazugságért természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket" - tette hozzá.

Janiczak Dávid egyúttal felszólította Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselőt, hogy nyilatkozzon: a parlament honlapján feltüntetett havi 224 ezer forintból él vagy felveszi és eltitkolja 750 ezer forintos miniszteri biztosi fizetését is.

Az ózdi polgármester szóvá tette, hogy pártja kérésére a Fidesz képviselői nem hozták nyilvánosságra a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatait. "Vajon milyen korrupciógyanús rejtegetnivalójuk lehet?" - kérdezte.

Forrás: MTI