Felix nem egy egyszerű házi kedvenc, már kiscica kora óta felelősségteljes pozíciót tölt be az angliai Huddersfield állomáson. Múlt héten pedig végre kifizetődött a több éves hajszája az egerek után, a Transpennine Express vasúti vállalat ugyanis vezető kártevőirtónak nevezte ki a lelkiismeretes macskát.
Fotó: Facebook / Felix the Huddersfield Station Cat
Felix, a fekete-fehér cica már öt éve védi a vasútállomást a nem kívánt rágcsálók ellen, sőt olykor még az utasok kérdéseinél is besegít a kollégáinak, úgyhogy már bőven itt volt az ideje annak, hogy feljebb lépjen a ranglétrán. A cica most már büszkén viselheti az állomás vezető kártevőirtója címet. Akár szó szerint is, ugyanis a kinevezése mellé egy csinos láthatósági mellényt és névtáblát is kapott.
Fotó: Facebook / Felix the Huddersfield Station Cat
A macska mindössze kilenchetes volt, amikor csatlakozott a vasutas személyzethez. A cica egyhamar a csapat elengedhetetlen részévé vált, úgyhogy az egyik jegykezelő kapuba macskaajtót is vágtak neki, hogy szabadon közlekedhessen a peronokon és végezhesse a munkáját.
Fotó: Facebook / Felix the Huddersfield Station Cat
Felix azonban nemcsak a vasúti dolgozók és az utasok arcára csal mosolyt nap, mint nap, az interneten is hatalmas rajongótábora van: már most több mint 19 ezren követik a személyes Facebook-oldalán, ahol rendszeresen beszámol a dolgos mindennapjairól.
Fotó: Facebook / Felix the Huddersfield Station Cat
A macska egyik kollégája a Buzzfeednek azt nyilatkozta, hogy Felix az előléptetéssel jóval több jutalomfalatot és figyelmet kap, de szerencsére sem ez, sem a hírnév nem szállt a fejébe.

Csakúgy mint minden macska, már eleve azt gondolja, hogy a világ körülötte forog - viccelődött a vasúti dolgozó.