Alex Teixeira óriási meglepetésre nem a Liverpool vagy az Arsenal csapatához igazolt, hanem ukrán klubja, a Shaktar Donyeck a kínai bajnokságba adta el. A csatárért kért összeget a Premier League klubjai nem akarták kifizetni, a Csiangszu Szuning viszont 50 millióért leigazolta az ukrán bajnokság legjobb góllövőjét. Nem ő az egyetlen nagy igazolás Kínában.
Fotó: Europress - SERGEI SUPINSKY / AFP
A kínai bajnokságban 10 napon belül háromszor dőlt meg az átigazolási rekord. Elsőként a Chelsea középpályását, Ramirest vette meg a Csiangszu Szuning. Ára 25 millió font volt. Őt követte az Atlético Madrid játékosa Jackson Martinez, akiért a Kuangcsu Evergrande 31 millió fontot fizetett.

Tegnap este a Csiangszu Szuning visszavette a vezetést, mert leigazolták a több európai élcsapat által is figyelt Alex Teixeirát. Az ő ára 38,4 millió font volt, azaz 50 millió euró.

A korábbi hírek szerint a Liverpool közel volt ahhoz, hogy megvegye a támadót, de az ukrán klub visszautasította az angolok 24 millió fontos ajánlatát. A játékos eddig 15 ukrán bajnoki meccsen 22 gólt lőtt, de négy gólt lőtt a Bajnokok Ligájában is.

A fent említett három játékosért összesen 94 millió fontot adtak a klubok, de ha a teljes kínai bajnokságot nézzük, akkor is nagyon nagy számot fogunk látni. A transfermarkt.de oldal szerint a téli átigazolási időszakban összesen 199,5 millió fontért (258,9 millió euró) vettek játékost a kínai bajnokságban, ráadásul a szám még nem végleges, mert a kínai átigazolási piac február 26-ig nyitva van.

Összehasonlításképpen, a Premier League-ben ezen a télen összesen 175 millió fontért (227 millió euró) vásároltak játékost.