George Shaw lőtte az angol bajnokságban játszó Everton januári legszebb gólját. Nem véletlen, hogy a név nem hangzik ismerősen, mert nem a csapat egyik játékosáról van szó, hanem egy 9 éves kisfiúról. Shaw súlyos beteg, gyerekkori agykárosodása miatt nehezen tud mozogni, de az egyik félidőben valóra vált az álma, és gólt szerzett a Goodison Parkban.
Fotó: James Maloney - liverpoolecho.com
Deulofeu, az Everton spanyol középpályása meghívott egy kisfiút januárban az Everton meccsére. A meghívás oka, hogy a kisfiú édesapja közzétett az interneten egy videót, ahol a beteg, gyerekkori agykárosodás miatt korlátozott mozgással rendelkező fia, George edz. A fiún Deulofeu meze volt ekkor.


A videóra többen is felfigyeltek, többek közt maga a játékos is. Ennek köszönhetően a Swansea elleni bajnoki meccs félidejében a kisfiú pályára lépett, és gólt szerzett az Everton pályáján.

Ekkor következett az igazán nagy gesztus a szurkolók részéről, akik nem csak megtapsolták a fiút, de a hónap gólja szavazáson is az ő gólját választották a legszebbnek. A fiú a szavazatok 86 százalékát kapta meg. A győzelemnek köszönhetően Shaw ott lehet a csapat szezonzáróján is.