Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gálájának szombati napján rendezték a zsákolóversenyt. Emellett ügyességi és hárompontos dobóversenyt is tartottak, de az éjszaka fénypontja Zach LaVine és Aaron Gordon párbaja volt a zsákolóverseny során.
Vasárnap rendezik az NBA All Star-gálájának mérkőzését, de a hagyományoknak megfelelően szombaton több képességen alapuló versenyt is tartottak.

Az ügyességi verseny alkalmával az indulóknak először szlalomozva kellett labdát vezetniük bábuk közt, majd a labdát egy célpontba kellett dobni a kosarasoknak. Ezt követően egy egészpályás labdavezetést követően kellett értékesítsenek egy ziccert, majd a versenyt egy hárompontossal kellett lezárják.


A versenyszám legjobbja Karl-Anthony Towns lett, aki a döntőben nagyon szoros versenyt vívott Isaiah Thomas ellen. A két játékos közül végül Towns nyert, mert jobban koncentrált a hárompontos dobásnál.

Karl-Anthony Towns az ügyességi versenyen:


Mindent elmond a Golden State Warriors erősségéről, hogy két játékosuk is esélyes volt a hárompontos dobóversenyben. A tavalyi győztes Stephen Curry most is döntőbe jutott, de ezúttal legyőzte őt csapattársa, Klay Thompson. Ez az első alkalom az NBA történetében, hogy két egymást követő évben ugyanabból a csapatból nyer két különböző játékos. Ráadásul, tavaly is ott voltak mindketten a döntőben.

Thompson a döntőben 25 labdából 19-et dobott be egy perc alatt, ezek közül több is két pontot ért, így 27 pontjával megnyerte a versenyt. A döntőben Thompson kétszer is csinált egy nyolcas sorozatot.

Thompson győzelme:


Bár az első két versenyszám is igen látványosra és hangulatosra sikeredett, de a zsákolóverseny minden várakozást felülmúlt. A döntőbe a címvédő Zach LaVine jutott be, illetve Aaron Gordon, az Orlando Magic játékosa.

Bár a döntőben Gordon mutatta be a játéknap legszebb zsákolását, a kiegyensúlyozottabb teljesítményének köszönhetően LaVine megvédte bajnoki címét.

A nap legszebb zsákolása:


Zach LaVine a büntetővonalról zsákol:


Free D techonlógiával készült összefoglaló:


Zach LaVine és Aaron Gordon párharca: