Egyre több gyerek hal éhen az ISIS harcai miatt Szíriában. A havi fejadagok nem elegek, az élelmiszerárak pedig az egekbe szöktek.
Forrás: Twitter
Több gyerek és asszony halt már éhen az ISIS miatt Szíriában. Dajr ez-Zaur városában a havi fejadag egy csomag spagetti, két háromszög sajt, 200 gramm margarin, 100 gramm cukor és két zacskó szárított narancs. Akinek ez az ételmennyiség nem elég, vehet magának mást a boltokban, azonban az árak az egekbe szöktek. Jelenleg a kenyérért, rizsért, húsért, étolajért százszoros árat kell fizetni, mint a háború előtt. Egy kiló rizs most például 22 ezer forintba kerül kinn.

Egy boltos, Abul Kaszim azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy rengeteg gyerek hal éhen. A kórházak tele vannak szenvedő gyerekekkel. „A legtöbb gyerek alultáplált a városban az ostrom miatt. Mindnek felfúvódik a hasa, hasmenésük lesz és az a minimális táplálék sem tud felszívódni a szervezetükben.

A képen látható kisgyerek, Akab mindössze 3 hónapos volt, amikor meghalt. Az édesanyja nem kapott enni, ezért nem tudta szoptatni a csecsemőt sem. Próbálta gyógyteával kevert keményítővel etetni, de nem használt. A bébitápot pedig nem tudta megvenni. A szomszédok elmondása szerint most mélyen depressziós, a férje ideg-összeroppanást kapott. A nő a szomszédok szerint már öngyilkos is akart lenni, mert magát okolja fia haláláért.
Forrás: Twitter
Rafif 18 hónapos volt, amikor ostrom alá vették a várost. Múlt hónapban halt meg, mindössze 5 kilós volt.

Több család úgy próbál élelemhez jutni, hogy eladják a kisebb gyerekeiket vagy a lányaikat prostitúcióra kényszerítik.