760 millió forintos kár érte a Pécsi Közlekedési Zrt.-t, amikor Keczer László, a Zrt. volt vezérigazgatója egy ügylet során eladta a vállalat 150 járműjéből álló flottáját egy konzorciumnak, amiben tulajdonos volt a PK is. Az ítélet ellen mind a vádlott, mind az ügyészség fellebbezett.
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt Keczer Lászlót, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatóját a pécsi buszeladási ügyben a megismételt eljárásban kedden, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék.

A bíróság mellékbüntetésként a korábban a baranyai megyeszékhely tömegközlekedését ellátó vállalat egykori vezetőjét öt évre eltiltotta gazdasági társaság vezetésétől.

Az ügyészség súlyosbításért, letöltendő börtönbüntetés kiszabásáért, Keczer László felmentésért fellebbezett az ítélet ellen.

A vád szerint az egykori vezető 2009 januárjában szerződést kötött arról, hogy a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. többségi tulajdonában lévő PK eladja több mint 150 buszból álló járműparkját a PK és az LL Bus Kft. által létrehozott PK Busrent Kft.-nek.

A szerződéshez kapcsolódóan 11 évre szóló megállapodás is született a járművek bérléséről.

A Pécsi Törvényszék megállapítása szerint a PK-t bizonyíthatóan mintegy 670 millió forintos kár érte.

MTI