David Cameron brit miniszterelnök az általa sikeresnek ítélt megállapodás után szombat délelőtt tájékoztatta a kormánya tagjait. Ezt követően jelentette be, hogy az ország uniós tagságáról szóló népszavazás június 23-án, egy csütörtöki napon lesz.
A tegnap este befejeződött, kétnapos EU csúcstalálkozón David Cameron elérte a legfontosabb célkitűzéseit: korlátozhatja az Egyesült Királyság területén munkát vállaló külföldieknek járó juttatásokat, és az ország kimaradhat a szorosabb uniós integrációból. Cameron azt nyilatkozta, szívvel-lélekkel arra fogja buzdítani a briteket, hogy a tagságot támogassák a népszavazáson.

Ennek időpontját a miniszterelnök a szombat délelőtti kormányülés után jelentette be: a britek június 23-án, csütörtökön szavazhatnak majd. Arról beszélt, hogy minisztereinek elmondta: támogatja, hogy az ország a megreformált EU tagja maradjon.

Valószínűleg azonban még a kormányában is lesznek olyanok, akik a nem mellett kampányolnak majd: Theresa May belügyminiszter Cameront támogatja ugyan, de az elkötelezett euroszkeptikus Michael Gove igazságügy-miniszter szinte biztos, hogy továbbra is a kilépést pártolja  – írja a BBC.