A romok alatt több mint 110 ember lehet még Tajnanban. A romok alól túlélőket hallottak, próbálják őket kimenteni, de van, hogy két órába telik, hogy 30 centiméterrel közelebb kerülhessenek hozzájuk.
Forrás: Europress - AFP/Sam Yeh
A szombat hajnali katasztrófa után 37-re emelkedett a halálos áldozatok száma, legalább 10 gyerek is van köztük. A halottak közül 35-en Vej-kuan Csinlung lakópark 17 emeletes házának romjai között voltak.

Az éjjel egy 45 éves nőt élve húztak ki halott férje mellől, a több mint 300 lakásos épület elemei közül. Két éves fiuk is meghalt, a család további öt tagjáról még nem lehet semmit tudni.

Hétfő reggel egy férfit is kiszabadítottak, aki eszméleténél volt, amikor kiemelték. A mentők szerint azonban lehet, hogy az egyik végtagját amputálni kell súlyos sérülései miatt.

A mentők több helyről is életjeleket hallottak, ezek alapján próbálják a romok alól kiemelni az embereket. A munkát nehezíti, hogy egyetlen lakrész átvizsgálása órákba telik, és olyan is van, hogy két órán keresztül küzdenek azért, hogy 30 centimétert előbbre jussanak.

A helyszínen a nap 24 órájában 600 mentő dolgozik. Több olyan ember is van, akit élve emeltek ki, de később meghaltak, köztük egy hat hónapos gyerek is.

A mentők eredetileg nehézgépekkel akartak dolgozni, de erre nem sok lehetőségük van, ugyanis a romok labilisak. Az embereknek az idő előrehaladtával egyre kevesebb az esélyük a túlélésre víz, és élelem nélkül.

Tajnan polgármestere elment a helyi halottasházba. Ott azt mondta, hogy a mentés a harmadik szakaszába érkezett, ez pedig azt jelenti, hogy most már több halott van a romok között, mint túlélő. William Laj azt mondta, hogy összesen valószínűleg több mint 600 áldozat lesz – írja az MTI.