Adele popénekesnő úgy adta el a legtöbb lemezt tavaly, hogy új, 25 című albumát csak november 20-án adta ki. Az új számokat azonban nem adta oda az ingyenes zenemegosztó szolgáltatóknak.
Forrás: Europress - Getty Images/Sascha Steinbach
Adele a harmadik albumát több mint négy évvel a második után adta ki, és már az első héten megdöntötte vele az amerikai és az angol eladási rekordokat.


A lemez legnagyobb slágere a Hello című szám lett. Az Egyesült Államokban ezt a dalt több mint 1 milliószor vásárolták meg és töltötték le egy hét alatt. A számot többen fel is dolgozták, és ezek a feldolgozások is rendkívül népszerűek lettek.


Frances Moore, az International Federation of the Phonographic Industry vezetője Adele új albumát 2015 világszenzációjának tartja, az énekesnő teljesítményét pedig fenomenálisnak nevezte.


A Nielsen Soundscan információs és forgalomszámláló rendszer vasárnapi adatai alapján az Egyesült Államokban 8 millió példányt adtak el a 25 című lemezből. A második helyezést a szintén brit énekes, Ed Sheeran érte el. Taylor Swift amerikai énekesnő 2014-ben az első helyen állt, 2015-re azonban a harmadik helyre esett vissza – írja az MTI.