Élő adásban lőtte fejbe magát egy amerikai hírolvasó, Christine Chubbuck, akinek az életéről most két film is megjelent a Sundance fesztiválon.
„A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet” - ezekkel a szavakkal fordult a nézőkhöz Christine Chubbuck. Aztán elővett egy fegyvert egy zsáknyi bábu közül és fejbe lőtte magát, miközben minden kamera őt vette. Sok néző hívta azonnal a rendőrséget, hogy bejelentsék az öngyilkosságot. A 29 éves műsorvezetőt azonnal kórházba vitték, ahol 14 órával később meghalt.

Azt még most sem tudni, miért lett öngyilkos. Csak annyi biztos, hogy három héttel az öngyilkossága előtt engedélyt kért a főnökeitől, hogy általában az öngyilkosságokról forgathasson anyagot és sok szakértőt kifaggatott a témáról, melyik a leghatásosabb módszer. A tragédia előtt egy héttel a hírolvasó kollégájának azt is bevallotta, hogy vett egy fegyvert. A férfi persze megkérdezte, minek az neki, mire azt válaszolta, támadt egy remek ötlete. Arra gondolt, hogy beviszi majd a melóba és egyenes adásban lövi fejbe magát. A férfi azt hitte, csak viccel, így nem is törődött vele tovább. Sőt, amikor lelőtte magát, a nézők közül is sokan ezt hitték.


Sokak szerint depresszió miatt lett öngyilkos, mert túl magányos volt. Mindössze két férfival volt kapcsolata, de még szűz volt. Az egyik petefészkét is ki kellett venni, pedig nagyon szeretett volna gyereket. Egy 2007-ben készült dokumentumfilmben bátyja, Greg Chubbuck azt mondta, testvére kiábrándult a szenzációhajhász televíziózásból, és halála ennek a haragnak a megtestesülése volt. Az öngyilkosságról készült egyetlen felvételt a rendőrség a családnak adta, akik megsemmisítették.

Történetét talán el is felejtették volna, a mostani Sundance Filmfesztiválon azonban két film is az életéről szól. Antonio Campos Christine című filmje és a Kate Plays Christine című dokumentumfilm próbálja feltárni a 42 évvel ezelőtt történt eseményeket.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!