Rácz Jenő márciusi nyugdíjba vonulása után dolgozik majd Hegedűs Zsuzsával. A veszprémi kórház főigazgatója erről a Magyar Időknek beszélt.
Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója, volt szocialista egészségügyi miniszter segíti márciusi nyugdíjba vonulása után Hegedűs Zsuzsát, Orbán Viktor főtanácsadóját - számol be a Magyar Idők hétfői számában, Rácz Jenővel készített interjú keretében. 

A volt miniszter szerint a jelenleg rendelkezésre álló pénzből az egészségügyi ellátórendszert szakmai szabályok szerint nem lehet működtetni. Hozzátette: az anyagi és humánerőforrásokat sokkal jobban kellene koncentrálni.

Úgy vélte, az alapellátási rendszer tervezett átalakítása ellen tiltakozó kezdeményezések mindaddig "halálra vannak ítélve", amíg nem alakítanak ki egységes, jól megfogalmazott követeléseket. Nem lehet egyik pillanatban a hálapénz ellen, a másikban a kórházi fertőzések csökkentéséért, a harmadikban pedig a béremelésért harcolni - fogalmazott.

Az egészségügyi államtitkársággal való együttműködésről úgy vélekedett: nem lehet és nem is szabad egymástól függetlenül tervezni, az irányítás az államtitkár kezében van.

MTI