Egy New Jersey-i férfit vett őrizetbe csütörtökön a rendőrség, miután drónja beleütközött a New York-i Empire State Building negyvenedik emeletébe. A drónt nem okozott kárt az épületben, és senki nem sérült meg az ütközés során.
Fotó: Europress / Kena Betancur - AFP
Sean Nivin Riddle az épület 35. emeletéről irányította este a drónt. Amikor az becsapódott a felsőbb emeletbe, a 29 éves férfi megkérdezte a biztonsági őrt, hogy visszakaphatná-e a drónját. Az őr azonban kihívta a baleset miatt a rendőrséget – írja a Huffington Post.

A férfi az esetet Twitteren is közvetítette: leírta, hogy drónnal filmezi a várost, és azt is, hogy a drónja nekiütközött az épületnek. A rendőrség gondatlanságból fakadó veszélyeztetés miatt vette őrizetbe Riddle-t, valamint azért, mert engedély nélkül navigálta a gépét a város felett.

Az amerikai állami ügynökségek és hivatalok már hónapok óta azon dolgoznak, hogy minél több tulajdonos regisztrálja a drónját, mivel egyre több problémát okoznak a gépek. Így pedig könnyebb lenne kinyomozni, hogy egy-egy esetben kihez tartoztak az adott drónok.

Szeptemberben hasonló eset történt: akkor egy New York-i tanárt tartóztattak le hasonló vádakkal, miután drónja a U.S. Open egyik mérkőzésén csapódott bele a stadionba.