Leonardo DiCaprio szibériai rajongói már gyűjtik az aranyat és az ezüstöt, hogy elkészíttethessék a szobrocskát kedvenc sztárjuknak.
A szibériai rajongók egy csoportja megelégelte, hogy DiCaprio még mindig nem kapott Oscar-díjat, amit pedig szerintük nagyon megérdemelne már. Ezért úgy döntöttek, hogy a saját kezükbe veszik a dolgot, és készítenek neki egyet. A Mashable úgy tudja, hogy már régebben is tervezték a szoborkészítést, de miután megnézték A visszatérő filmet, már biztosak voltak benne, hogy eljött az Oscar ideje. A kampány szervezője, Tatjana Jegorova az orosz TASS hírügynökségnek azt mondta, hogy DiCaprio inspirálja és elbűvöli a nézőket.

Az orosz rajongók a szobrocska dizájnján is változtattak: az ő Oscar-figurájuk nem egy kardot fog tartani, hanem az ég felé néz majd, és egy három lábú serleget tart, amely a békét jelképezi, és a színész iránt érzett szeretetüket hivatott kifejezni.

Eddig mintegy 100 rajongótól érkezett adomány a szobor elkészítésére, amelyet ezüstből szeretnének elkészíteni. A méretét még nem tudják pontosan, ez elsősorban attól függ, hogy mennyi felajánlás érkezik. Az Oscart Leónak elnevezésű csoport azt még nem találta ki, hogy hogyan juttatja majd el a szobrot a színésznek, de Jegorova biztos benne, hogy erre is lesz megoldás.

Leonardo DiCapriónak a mostanival együtt hat jelölése volt már az Amerikai Filmakadémia díjára, különböző kategóriákban. Idén A visszatérő című Alejandro Gonzáles Inárritu film főszerepéért jelölték, a díjátadó február 28-án lesz.