Bejelentették a Sziget fesztivál új fellépőit. Augusztus 10. és 17. között játszik a Muse, David Guetta, a Last Shadow Puppets, a Lumineers, a Years & Years, Róisín Murphy, a Bullet For My Valentine, Jess Glynne, a Parkway Drive, a K. I. Z., a Neighbourhoog, Kovacs, a Datsik és a Rico & Sticks is.
Forrás: Europress - AFP/Kisbenedek Attila
Idén januárban a groningeni Eurosonic versenyen a legjobb programkínálat díjjal ismerték el a Sziget fesztivált. A most bejelentett fellépők szinte mindegyike új zenékkel érkezik a fesztiválra. Többen már jártak Magyarországon és a Szigeten is, de vannak olyanok, akiket a közönség most először lát majd a Szigeten élőben.

A Muse-t a világ egyik legjobb koncertzenekarának tartják. A háromtagú zenekar már kétszer járt a Szigeten, először 2002-ben, akkor még kevésbé voltak ismertek. 2010-ben a Nagyszínpadon főzenekarként játszottak, de a Papp László Budapest Sportarénában is adtak már koncertet 2012-ben. Az együttes tavaly adta ki új lemezét Drones címmel. A brit csapat 1994-ben indult Devon megyéből. Eddig világszerte 20 millió albumot adtak el, 2011-ben pedig Grammy-díjat is kaptak a The Resistence című lemezért a legjobb rock album kategóriában.


A francia David Guetta is járt már a Szigeten 2013-ban, 2012-ben és 2014-ben pedig a Balaton Soundon lépett fel, tavaly a VOLT-on játszott. David Guetta rendre több tízezres tömeg előtt lép fel, Facebookon pedig 60 millió ember követi. Emellett az idei labdarúgó Európa-bajnokság himnuszát is ő írja.


A Last Shadow Puppets nevű zenekarban az Arctic Monkeys frontembere, Alex Turner, és Miles Kane zenél. A formáció 8 évig nem írt új számokat, de januárban visszatértek a Bad Habits című kislemezzel. Április elején pedig Everything You've Come to Expect című második albumuk is megjelenik.


Az amerikai Lumineers is fellép a szigeten. Ho Hey című számuk 2012-ben világszerte nagy sláger volt. Új albumuk április 8-án jelenik meg Cleopatra címmel. Zenéjükben a folkot, indie-t, countryt ötvözik.

A Years & Years nevű zenekar 2015-ben futott be, az elsőlemezesek között tavaly ők adták el a legtöbb lemezt Angliában.

Róisín Murphy harmadik lemeze tavaly májusban jelent meg. A Hairless Toys című albumról játszik majd az A38 sátrában. A Bullet For My Valentine is az A38 sátorban lép majd fel. A zenekar tavaly jelentette meg ötödik albumát, a Venom-ot. Jess Glynne még csak 26 éves, de már többször állt a brit slágerlisták élén.Ő is az A38 színpadon lép majd fel I Cry When I Laugh című lemezével.

Az ausztrál metalcore csapat, a Parkway Drive is új lemezével érkezik a Szigetre. Az Ire című albummal turnéznak, amellyel jártak már Magyarországon. Jön a három rapperből és egy dj-ből álló K.I.Z. is. Tavaly Hurra die Welt geht unter címmel jelentettek meg új lemezt. Az amerikai Neighbourhood indierock zenéjét először lehet majd Magyarországon meghallgatni, ők is az A38 színpadon játszanak majd, csakúgy, mint a holland énekesnő, Kovacs. Első lemeze tavaly jelent meg Shades of Black címmel, idén januárban pedig Groningenben az European Border Breakers Award nyertese lett.

A kanadai dubstep dj-producer Datsik legutoljára Snoop Doggal közösen készítette el Smoke Bomb című számát. A holland hiphop duó, Rico és Stick is fellép majd a Szigeten – írja az MTI.