A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben számolt be arról, hogy örökre eltiltotta az ország labdarúgásától a korábbi Sierra Leone-i válogatott labdarúgót, Ibrahim Kargbót, aki a gyanú szerint megbundázott egy holland élvonalbeli mérkőzést két másik játékossal együtt.
Kargbo (balra) egy Tunézia ellen játszott válogatott mérkőzésen (Fotó: Europress - Hosni Manoubi/AFP)
Kargbo 2009-ben a Willem II játékosa volt, az év augusztusában próbálta még két társával befolyásolni az Utrecht elleni meccs végeredményét. Abban az évben a csapata játszott egy jótékonysági meccset a Sierra Leone-i válogatottal, a KNVB szerint Kargbo azt a meccset is meg akarta bundázni.

Hazája szövetsége már 2014-ben eltiltotta a válogatottól Kargbót a vádak miatt, most pedig a holland labdarúgástól tiltották el mindörökre a 33 éves játékost, aki a jövőben semmilyen szinten nem vehet részt egy holland csapat életében.

Kargbo a 2009. augusztus 9-én játszott meccsen a bundakirály Wilson Raj Perumallal játszott össze, amibe bevonta a Willem II csapatkapitányát, Michael Aertset és egy másik, meg nem nevezett csapattársát is. Fejenként 25 ezer euróért (7,7 millió forint) dolgoztak azon, hogy a számukra kedvező eredménnyel érjen véget a találkozó.  

Az Utrecht végül 1–0-ra nyert, ennek ellenére Perumal nem volt hajlandó kifizetni a játékosokat, mondván, hogy a győztes csapatnak legalább két góllal kellett volna nyernie. Perumalt egyébként több, mint 100 megbundázott meccsel hozták már összefüggésbe, Finnországban és Magyarországon is volt már börtönben.