Az ellenzéki úgy véli, hogy a Szépművészeti Múzeum főigazgatója korrupciós céllal "adta oda" ingyen a múzeum épületét Habony Árpád esküvőjéhez. Szerintük ezt Baán László a saját szavaival ismerte el. Az Emmi szerint a pártnak a Gyurcsány-kormány miniszterénél kellene érdeklődnie.
Az ellenzéki párt alelnöke, Juhász Péter csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: azt kérik az emberi erőforrások miniszterétől, hogy mondja ki, Baán László korrupt volt, és nem adható oda ingyen bárkinek egy állami épület. Balog Zoltán vagy szólítsa fel a múzeumi főigazgatót lemondásra, vagy mondja fel a főigazgatói megbízását! - tette hozzá.

Juhász Péter emlékeztetett, a múzeum épületének rendelkezésre bocsátása még 2007-ben volt, amikor Habony Árpádnak még semmilyen pozíciója nem volt, ebből következőleg bármelyik magyar állampolgár legalább olyan fontos, mint Habony Árpád.
Az Együtt kíváncsi arra, hogy Baán László milyen szívességet kért és kapott Habony Árpádtól, amiből akkor arra következtetett, hogy Habony Árpád "fontos ember".

Juhász Péter a sajtótájékoztató után bement az Emmi Akadémia utcai épületébe időpontot kérve az emberi erőforrások miniszteréhez. A politikus - mint mondta - azt szerette volna megtudakolni Balog Zoltántól, hogy mely állami épületekben tarthatná meg az esküvőjét.

Emmi: a Gyurcsány-kormány miniszterénél kellene érdeklődni

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt kéri Juhász Pétertől, az Együtt alelnökétől, hogy mivel az általa említett rendezvény 2007-ben volt, a Szépművészeti Múzeum akkori fenntartójánál, Gyurcsány-kormány korábbi oktatási és kulturális miniszterénél érdeklődjön.

A tárca közleményében reagált, amelyben kiemelte: Juhász Péter eltévesztette a házszámot és az évszámot.

Feljelenti a DK Baánt

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést tesz Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója ellen, mert Habony Árpád esküvőjét ingyen tarthatták az épületben - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt elnökségi tagja.

Hozzátette: írásbeli kérdéssel fordulnak Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, mert kíváncsiak arra, mely fideszes "fontos emberek fontosabbak a magyarok többségénél", és kik kapták még meg ingyen a Szépművészeti Múzeumot vagy bármely másik középületet.

Forrás: MTI/Fotó: MTI