Az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában három mérkőzés maradt vasárnapra. Ebből az első rögtön az Arsenal-Leicester City meccs volt, amely idén rangadónak számít, hiszen a Leicester vezeti a bajnokságot, míg az Arsenal a Premier League harmadik helyén állt a forduló előtt.
Fotó: Europress - Ross Kinnaird/Getty Images
Az Arsenal-Leicester City meccs első félidejében az Arsenal támadott többet, már 80 másodpercnyi játék után két helyzete volt a londoni csapatnak. A Leicesternek is megvoltak a helyzetei, de Vardy fejesét bravúrral védte Cech.

Cech védése:


Hiába támadott többet az Arsenal, a londoni csapat nem tudott gól szerezni az első félidőben, sőt egy büntetőnek köszönhetően a Leicester szerezte meg a vezetést a 45. percben. A félidőben 1-0 volt az állás a Leicester javára.

A visszajátszások alapján úgy tűnik, hogy a tizenegyes jogtalan, mert bár ugyan találkozik a két játékos lába, de inkább mozdult Vardy az Arsenal védője, Monreal felé, mintsem fordítva.

A tizenegyes és az azt megelőző szabálytalanság:


A második félidőben is jobban játszott az Arsenal, de nagyobb helyzetei csak azután voltak, hogy a második sárgáját is megkapta Danny Simpson, a Leicester játékosa.

Ezt követően az Arsenal folyamatosan támadott, az egyenlítő gólt a 71. percben szerezte a tíz perccel korábban becserélt Theo Walcott. A gól előtt Olivier Giroud szépen fejelte le a labdát az angol támadónak.

Walcott gólja:


A gól után az Arsenal mindent megtett a győzelem megszerzése érdekében, többször is nagy helyzetbe került a londoni csapat. Giroud látványos lövése például csak Huth kezében akadt el, de a bíró nem látta szándékosnak a mozdulatot. Később Mertesacker fejelt közelről mellé egy Özil emelést. Giroud előtt több helyzet is adódott, erős és közeli lövését a mérkőzés hajrájában Schmeichel bravúrral védte.

Schmeichel védése:


A meccs végül a 95. percben dőlt el, amikor Danny Welbeck fejelt a kapuba, a labdát Mesut Özil ívelte középre.

Welbeck gólja:


Az Arsenal a győzelemnek köszönhetően feljött a második helyre, és hátránya már csak két pont a Leicester City mögött.

A forduló végeredményei:
Sunderland - Manchester United 2-1
AFC Bournemouth - Stoke City 1-3
Crystal Palace - Watford 1-2
Everton - West Bromwich Albion 0-1
Norwich City - West Ham United 2-2
Swansea City - Southampton 0-1
Chelsea - Newcastle 5-1
Arsenal - Leicester City 2-1