Az angol labdarúgó-bajnokságban ma két fontos mérkőzést is játszottak. Az Arsenal egy emlékezetes összecsapáson tudott győzni a listavezető Leicester City ellen, míg a forduló előtt második helyen álló Tottenham idegenben szerzett három pontot a Manchester City otthonában.
Fotó: Europress - Alex Livesey/Getty Images
Ahogy korábban beszámoltunk róla, tegnap folytatódott a Manchester United rossz sorozata, a kieső helyen álló Sunderlandtól kaptak ki. Ma az Arsenal a 95. percben tudta csak megszerezni a győzelmet a Leicester City ellen.

A 25. forduló záró meccsén a Manchester City és a Tottenham játszott egymással. A City múlt héten is kikapott a Premier League-ben, akkor épp a Leicester City nyert ellenük. A Tottenham a bajnokság második helyén állt a forduló előtt, köszönhetően annak, hogy sorozatban négy bajnokin is győzni tudtak.

A mérkőzés első félidejében nem született gól, viszont a második 45 percben több gólt is láthattak a nézők. A vezetést a Tottenham szerezte meg, miután egy véleményes kezezésnél büntetőt ítélt számukra a bíró. A büntetőt Kane értékesítette.

Sterling kezezése:


A Manchester City egyenlíteni tudott, a csereként beálló nigériai válogatott, Kelechi Iheanacho lőtt gólt. A 19 éves játékos, aki a City saját nevelésű játékosa, egy szép akciót fejezett be közelről.

Kelechi Iheanacho gólja:


A Tottenham azonban tudott szerezni még egy gólt, Eriksen a 83. percben eldöntötte a mérkőzést. A meccs hátralévő részében a City mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a meccset 2-1-re a Tottenham nyerte.

Eriksen gólja:


A győzelemnek köszönhetően a Tottenham megőrizte második helyét a bajnokságban, sőt két pontra megközelítette az élen álló Leicester City-t. A vereséget követően a Manchester City maradt a bajnokság negyedik helyén, a csapat hátránya négy pont az Arsenal és a Tottenham mögött.

A forduló eredményei:

Sunderland - Manchester United 2-1
AFC Bournemouth - Stoke City 1-3
Crystal Palace - Watford 1-2
Everton - West Bromwich Albion 0-1
Norwich City - West Ham United 2-2
Swansea City - Southampton 0-1
Chelsea - Newcastle 5-1
Arsenal - Leicester City 2-1
Aston Villa - Liverpool 0-6
Manchester City - Tottenham 1-2