A Mol Nyrt. több mint hatmillió törzsrészvényt vásárol vissza. Március 20-i hatállyal ugyanis felmondja a Magnolia Ltd-vel még 2006. március 20-án megkötött szerződését. A szerződés alapján meghatározott piaci áron megveszi e 6 millió 7 ezer 479, "A" sorozatú törzsrészvényt.
A Mol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé a döntést. Eszerint a Magnolis úgy döntött, hogy március 20-ával visszahívja a 610 millió euró értékű, lejárat nélküli Mol törzsrészvényekre átváltható értékpapírjait.

Vágó Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek azt mondta, hogy a Mol 2014 novemberében olyan hitelkeretről állapodott meg a bankokkal, amely olcsóbb finanszírozást tesz lehetővé a vállalatnak. A kötvények visszahívása pedig emiatt is racionális lépés.

A hír a befektetőknek is kedvez, ugyanis a visszavásárolt részvények után osztalékot kap a Mol, ezt pedig a részvényeseknek tudja adni. Ez 6 százalékkal több osztalékot jelenthet a befektetőknek.

A Mol még 2006-ban adott el 6 millió 7 ezer 479 darab részvényt a Magnolia Finance Limited részére. A részvények árfolyama akkor 20 ezer 515 forint volt. A Magnolia ezután 610 millió euró összértékben, egyenként 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, Mol-részvényre átváltható értékpapírt bocsátott ki. Ezeket a cég pénzügyi befektetőknek adta el. A Magnolia így 5,58 százalékos befolyást szerzett a Molban.

A kötvényeket 2011. március 20-a és 2016. március 12-e között "A" sorozatú Mol törzsrészvényekre lehetett átváltani. Ezeket névértéken bocsátották ki, az első tíz évben pedig 4 százalékos kamatot kellett utánuk fizetni. Az értékpapírokat most 26 670 forint/részvény átváltási árfolyamon adták el.