Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) tegnap esti fordulójában a Leicester City 2-0-ra legyőzte a Liverpoolt, amelyben ismét nem játszott Bogdán Ádám - a magyar kapus a hibái után egy ideje már a keretbe sem kerül be.
Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images
A góllövőlistát vezető Jamie Vardy a második félidőben lőtte mindkét gólját, az első különösen szép volt. Érdekesség, hogy ez volt Vardy első gólja az élvonalban, amelyet a tizenhatoson kívülről lőtt. Jürgen Klopp a meccs után azt mondta, hogy nagyszerű ott lenni a stadionban, amikor Vardy belövi a hónap gólját – kivéve, ha az ember az ellenfél edzője.

A Leicester 50 ponttal vezeti 24 forduló után a bajnokságot, eddig 2000-ben szerezte a legtöbb pontját a PL-ben - 55-öt, tehát szinte biztos, hogy idén ezt megdöntik. Hatalmas önbizalommal játszanak, a Liverpool ellen is volt egy olyan támadásuk, amelyen csak ámulni lehetett.
Közben a tabellát sokáig vezető Arsenal visszaesett, legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, és mindössze három pontot szerzett. A Manchester United csupán öt pontra van a londoni csapattól, Louis van Gaal együttese összekapta magát, utolsó két PL-meccsén hat gólt lőtt, és csak egyet kapott, Wayne Rooney pedig már 99 bajnoki gólnál tart az Old Traffordon MU-játékosként.

Premier League - 24. forduló
Leicester City–Liverpool 2–0
West Ham United–Aston Villa 2–0
Sunderland–Manchester City 0–1
Arsenal–Southampton 0–0
Norwich City–Tottenham Hotspur 0–3
Crystal Palace–Bournemouth 1–2
Manchester United–Stoke City 3–0
West Bromwich Albion–Swansea City 1–1