A Hamasz nemrég azt közölte, hogy saját tankot épített. Egy olyan harci jármű alkatrészeiből, amit két évvel korábban foglaltak le az Izraeli Védelmi Erőktől. A tank képét feltették a közösségi oldalakra. Ezután vett váratlan fordulatot az ügy.
Forrás: Twitter
A járművet múlt héten, egy katonai parádén mutatták be a nyilvánosságnak. Az eseményt hét Hamasz tag temetésére szervezték. Ők egy beomlott alagútban haltak meg az izraeli határ mellett.

A parádén a Hamasz vezető azt mondta az összegyűlt embereknek, hogy a Tufah környékbeliek Gázában régóta ismerik az ellenséges tankokat. Ezért most ők építettek egy saját tankot, és várják a napot, amikor újra jönnek az ellenség tankjai.

A járműről készült képeket feltöltötték az internetes közösségi oldalakra is. Ezeken aztán sokan hamar kiszúrták, hogy valami nincs rendben a tankkal. Úgy néz ki, mintha egy kocsira rátettek volna egy tankjelmezt. Sokan úgy gondolják, hogy a jármű nem tank, hanem csak egy modellautó - írta a Telegraph.

A Hamasz tegnap egy elfogott és újjáépített izraeli tankkal parádézott. Csak szólok, hogy a tankok nem fából készülnek, és nem kerekeken gurulnak - írta Ofir Gendelman az izraeli miniszterelnök sajtó szóvivője a tank képe alá a Twitterre.  A Hamasz még nem válaszolt a bejegyzésre.  

Videó a tankról: