Tuvia Tenenbom a Der New Yorker újságírója egy elképesztő történetet ír le weboldalán.
Az újságíró és felesége egy vasúti kocsiban utazott, két iraki bevándorlóval Ausztriából Németországba.

Az írásnak ezt a címet adta: Ingyenes utazás Passauba.

Két iraki bevándorlóval volt szerencsénk egy vasúti kocsiban utaznunk a napokban.

Arról nem is szeretnék beszámolni, hogy mit művelt a testvérpár az utazás során, inkább csak egy részletét emelném ki.

A két irakinak esze ágában sem volt jegyet váltani az utazásra. Amikor a kalauznő kérte tőlük a jegyet az egyikük azt felelte durván, hogy neki mindenét ellopták és abból a kevés segélyt, amit a német államtól kap azt nem vonatjegyre akarja költeni. A kalauznő szerette volna elkérni a két férfi iratait, de ők megtagadták a kérést.

Az egészből egy nagy huza-vona alakult ki amihez csatlakozott a vonaton utazó biztonsági őr majd egy a rendőrség is. A rendőrnek végül a két iraki elárulta a nevét és a lakcímét. A rendőr megbírságolta a két férfit és átadott nekik egy bírságoló cédulát. Az irakiak megvetően néztek és ott mindenki szeme láttára széttépték a papírt.

A java azonban csak most jött!

Az intézkedésről készítettem pár fotót és a rendőrök mikor “végeztek” az irakiakkal engem vettek elő, hogy azonnal töröljem a képeket mert a vonat magánterület és itt nem lehet fotózni. A rendőr azt mondta, hogy amennyiben nem törlöm a képeket letartóztat. Kénytelen voltam kitörölni a fotókat, de a rendőr azért a biztonság kedvéért felvette az adataimat Az IGAZOLVÁNYOMBÓL arra az eshetőségre, ha a képek valahol megjelennek.

A két iraki szabadon távozott.

Forrás: achgut.com