Több mint hetven év után találkozott újra a második világháborúban harcolt amerikai veterán és egykori brit szerelme Ausztráliában.
A 93 éves Norwood Thomas és a 89 éves Joyce Morris nevetve ölelték át egymást, miután az amerikai egyesült államokbeli Thomas Virginiából a dél-ausztrál Adelaide-be utazott, hogy találkozzon rég elvesztett szerelmével.

"Ez a legcsodálatosabb dolog, ami velem történhet" - mondta Thomas. A találkozást a Channel 10 televízió közvetítette.

Thomas 21 éves ejtőernyős volt, amikor először találkozott a 17 éves Morrisszal, röviddel a szövetségesek 1944. június 6-i partra szállása előtt.

After 71 years & being separated by war, love has found a way for Norwood & Joyce ❤ We catch up with the lovebirds tomorrow on #TheProjectTV!
Közzétette: The Project – 2016. február 10.

A háború után Thomas visszatért az Egyesült Államokba, ezután sokáig leveleztek. Megkérte Morris kezét és kérte, hogy költözzön hozzá az Egyesült Államokba. A lány azonban valahogy félreértette a levelet: azt hitte, a férfi mást vesz el. Ezért nem írt neki többé.

Thomas és Morris végül mindketten megházasodtak, férfi felesége 2001-ben meghalt, a nő pedig 30 év után elvált férjétől.

Tavaly a nő megkérte az egyik fiát, keresse meg egykori szerelmét az interneten, ekkor bukkantak rá a The Virginian Pilot című lap egyik háborús beszámolójában Norwood Thomas nevére.

Az egykori pár Skype-on felvette a kapcsolatot. Thomas megtudta, hogy Morris már Ausztráliában él, de a férfinek nem volt annyi pénze, hogy meglátogassa.

Amikor történetükről cikkezni kezdett a sajtó, több százan kezdtek adománygyűjtésbe, hogy hozzájáruljanak Thomas Ausztráliába utazásához.

Az újra egymásra találó szerelmesek úgy tervezik, a Valentin-napot is együtt ünneplik.