Az Oxaca állambeli Pinotepa Nacional városában néhány fegyveres kivégzett egy családot. Az apát, az anyát és hét hónapos kisfiukat. Az apa, a 24 éves Juan Alberto Pano Ramos még holtan is a karjaiban tartotta a kis Miguelt, miután agyonlőtték őket.
A gyilkosság pénteken történt, este háromnegyed kilenckor egy vegyesbolt előtt. Az anyát is azonosították. Őt Alba Isabel Colónnak hívták és 17 évesen végezték ki.

A róluk készített fényképet feltették a Facebookra és azonnal rengetegen osztották meg. A kisfiú vérbe fagyott holttestéről készült képet sokan hasonlították össze a nyáron vízbe fulladt és Törökországnál partra sodródott 3 éves szíriai Aylan Kurdi holttestével.

A közösségi oldalakat felháborodott és dühös hozzászólósok százai árasztották el. Az államügyész azt mondta, hogy a lövöldözés kapcsolatban lehet valamilyen drogügylettel.

Egy rivális drogos banda lőtte őket szitává a szomszédos Guerrero államból - mondta az államügyész. 

Arról is beszélt, hogy a szülők drogot árultak. A drogkereskedőt, Isidoro Gonzáles Gerónimót - akit az Iszlám Állam után El Isis-nek is becéztek -, ugyanazon a napon ölték meg az államban. A szülők neki dolgozhattak.

A család Guerrero államból költözött nemrégiben Oxacába. Ugyanazon az éjszakán, amikor megölték őket, egy másik háromtagú családot is meggyilkoltak Pinotepa Nacionalban - írta a CNN. Ott 14 éves volt a gyerek áldozat. Guerreroban tavaly 2 016 embert öltek meg a bűnözők.