Páratlanul kegyetlen szexuális erőszakról számolt be a La Dépeche du Midi regionális újság. Toulouse-ban, egy bowling-pálya parkolójában 15 csavargó - a Le Figaro kifejezését használva - állati módon megerőszakolt két 19 éves lányt.
A két lány a bowling-pálya parkolójában sétált, amikor két fiú hozzájuk lépett. A lányok elfogadták a fiúk ismerkedését, de hamarosan be kellett ülniük az autójukba. Nem akartak a fiúkkal lefeküdni - de kellett. Nemsokára több mint tíz barátjuk is megjelent a kocsinál, és mindannyian megerőszakolták a lányokat. Kálváriájuk, ahogy a francia újságok fogalmaztak, órákon át tartott.

Amikor az egyik lány magához tért, barátnőjét is magához térítette és elmentek a rendőrségre.

Az erőszakolók - ahogy Franciaországban nevezik - az utazók népéhez tartoznak (gens du voyage), 1969 óta így hívják hivatalosan az állandó lakhellyel nem rendelkező, egyik helyről a másikra csoportosan, együtt vándorlókat.

Az utazók népének táborát ezután egy rendőrségi helikopterrel és 150 rendőrrel és csendőrrel megszállták. 15 férfit tartóztattak le, a DNS minták után egyértelmű, hogy kik voltak az erőszakolók.

Franciaországban egyébként - átlagosan - minden tíz percben megerőszakolnak egy nőt.