Itt a hivatalos megerősítés: Axl Rose, Slash és Duff McKagan áprilisban egy színpadra lép a kaliforniai Coachella Fesztiválon - adja hírül a pozsonyi Új Szó Online.
Az első reménysugár 2010-ben csillant fel, amikor a Guns egykori basszusgitárosa Duff McKagan vendégként fellépett Axl Rose csapatával, és nagyon élvezte a közös zenélést. Élményeit megosztotta Slash-sel, aki vélhetően akkor kapott kedvet a nosztalgiázáshoz. Tavaly augusztusban aztán bejelentették a nagy hírt, hogy a két „esküdt ellenség” Axl Rose és Slash húsz év után kibékült egymással. A zenei jellegű közösködést firtató kérdésekre mindketten meglehetősen kimérten válaszoltak: Axl valami olyasmit mondott, hogy erről még korai beszélni, Slash pedig azt, hogy ilyesmi szóba se jöhet. Slash egyébként a tavaly Budapesten és a VOLT Fesztiválon is fellépett. 

Duff McKagan életvezetési tanácsadó lett, előadásokat tart és két könyvet is írt arról, hogyan lett drogfüggőből józan, felelős családapa, illetve milyen az élet egy világhírű rockzenekarban.

Az ujszo.com idézi a Melodic Rock című lapot, amely már tavaly novemberben 25 állomásos Guns-turnéról cikkezett. Ők írták a napokban, hogy koncertenként 3 millió dollárt kap az együttes, a jegyek pedig számításaik szerint 250-275 dollárba kerülnek majd.